3 ствари које нисмо добро радили у 2021. години и то хитно морамо да променимо

Ближи се крај 2021. године и време је да покрет ГрађанИН инђијској јавности положи рачуне о томе шта смо и како радили у претходних 365 дана. Грађани Инђије су једина адреса којој смо дужни да то учинимо, јер нас на то обавезује поверење које нам свакодневно дајете.

Извештај о нашем раду поделићемо на два дела: прво ћемо говорити о томе ШТА НИСМО ДОБРО РАДИЛИ У ОВОЈ ГОДИНИ и шта смо могли боље. Након тога, детаљно ћемо представивити по месецима шта смо чинили да Инђије буде боље место за живот.

  1. НЕДОВОЉНО ПАЖЊЕ ПОСВЕЋЕНО ИНЂИЈСКИМ СЕЛИМА

    Свакодневно добијамо критике да нисмо довољно заступљени у селима наше општине. То је апсолутно тачно и те критике прихватамо. И само наставите то да чините јер су нас оне натерале да последњих недеља далеко више пажње посветимо селима инђијске општине. Број гласова на неком бирачком месту уопште није важан. Једнаку пажњу треба да посветимо изборној јединици у Чортановцима где смо добили поверење 3 човека, и изборној јединици у Инђији где смо добили 120 гласова. Ми смо представници сваког грађанина у општини, и обавеза нам је да саслушамо сваког и да се боримо за решавање овог проблема. Дајемо реч да ћемо у наредној години покушати што више да изједначимо изласке на терен у насељу Инђија и свим осталим насељима. Свесни свега горенаведеног, молимо вас да наставите да нам пишете о проблемима у вашем селима, али и идејама да оно буде боље место за живот. Наравно, наставите јавно да нас критикујете ако мислите да и у наредној години нисмо довољно присутни у вашем комшилуку.

2. ОТВОРЕНИ САСТАНЦИ СА ГРАЂАНИМА КОЈИ НЕМАЈУ ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

Као што је познато, са грађанима најчешће комуницирамо путем друштвених мрежа. Максимално смо их искористили да саслушамо проблеме становника општине. Међутим, постоји много људи који немају друштвене мреже, а који сигурно имају да укажу на неки проблем, али немају коме да се обрате. И то је наша кривица. Једноставно им нисмо дали ту могућност, иако смо њихови представници. Зато ћемо се потрудити да у наредној години више комуницирамо са људима који немају друштвене мреже, а то ћемо чинити тако што ћемо постављати штанд у центрима свих насеља и што ће сваки грађанин моћи да приђе и поразговара са нама о свему.

3. ЈАЧАЊЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ и УНАПРЕЂЕЊЕ ПРОГРАМА

Иако сматрамо да смо нашим приступом показали да је при одборничком раду најважнија воља да ствари око вас промените на боље, један од недостатака нашег покрета јесте недовољно јака организација. Као што опозиција треба да контролише власт, тако и ми који смо представници грађана треба да будемо подвргнути контроли. Почели смо да радимо на прављењу јаче организације, али под утицајем разних околности тај процес је успорен. Први циљ те организације треба да буде размена идеја и мишљења, па потом и контрола нас одборника. Из те размене мишљења, треба да дође до унапређења програма. Свакако је 30 глава мудрије него три. Већ почетком наредне године, имаћете могућност да се прикључите нашем покрети и да будете део позитивних промена у Инђији. Једини услови јесу да ВОЛИТЕ ИНЂИЈУ и да вам је ИНТЕРЕС ЗАЈЕДНИЦЕ испред личног интереса.

Уколико мислите да још неке ствари нисмо радили добро, слободно ваше мишљење о томе изнесите у коментарима.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *