Божидар питао министарку Вујовић шта се дешава са пројектом санитарне депоније у Инђији


Дивље депоније су један од три највећа проблема у Инђији, који угрожава здраву животну средину. Из тога разлога је неопходно завршити регионалну санитарну депонију која се гради већ 13 година. Њеним завршетком отпад ће се третирати онако како треба.


Покрет ГрађанИН већ 3 године упорно говори о неопходности завршетка овог пројектa. Но, локална власт нема слуха за то и није успела за седам година да санитарну депонију пусти у рад. И не само да није завршила пројекат, већ од јавности и грађана крије све информације о овоме.

Из тог разлога наш одборник Божидар Суџум, кад већ локална власт крије све, упитао је министарку за животну средину Ирену Вујовић шта се дешава са тим.  Божидар похађа Факултет политичких наука, и у оквиру предмета Еколошка политика Србије гост је била уважена министарка. Студенти су имали право да питају шта их интересује, а министарка је одговарала на сва питања.

Божидара је занимало да ли Инђија може да очекује подршку министарства као што је подршку добила Рума, која је добила око 400.000.000 динара санацију сметлишта које се налази уз надвожњак на улазу у Руму.

Тамо тек крећемо затварање сметлишта које је било главно. Затворена је прошле године, тамо више нико не баца. Сада креће њена санација и чишћење да се тај отпад не би палио. Рума свој отпад сада одвози на регионалну депонију Срем-Мачва у Шапцу, а Рума ће  се пребацити на инђијску региооналну депонију када се она заврши. Радимо на томе у смислу папирологије зато што има Инђија  договор и могућност финансирања са Уједињеним Арапским Емиратима. Пројектовање је у току. Санитарна депонија намењена је за 6 или седам општина. Не могу да вам кажем када тачно почиње да ради јер се чека да папирологија.  Инђија је развијена и фали само регионални  центар“, одговорила је министарка Вујовић.

Министарка је такође навела  да сарађује са онима који покажу вољу да решавају проблеме који се тичу животне средине.

Са Општином Рума имам изузетну сарадњу, и са свим председницима општине који разумеју да треба да направимо заједнички резултат. Према свима се опходим исто, и све зависи од њиховог ентузијазма“, закључила је она.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *