Гласаћемо за буџет и тако одржати дату реч

Народна изрека каже да се човек држи за реч, а во за рогове. И та изрека је једна од водиља нашег политичког правца. Ми се наше речи увек држимо. Због тога ћемо 30. децембра гласати за Одлуку о буџету за 2022. годину.


Овим путем желимо да образложимо нашу одлуку.

Пре нешто мање од два месеца, организовали смо анкету где смо грађане Инђије питали које пројекте треба реализовати у наредној години. Када је гласање завршено, обратили смо се Одељењу за финансије Општине Инђија. Запослени у том одељењу су максимално коректни, и ми смо захтеве предали на писарници, а речено нам је да ће наш захтев бити узет у разматрање.

По нашем мишљењу, ово је директна демократија, где грађани слободно искажу своје мишљење и идеје о буџету за наредну годину, а ми као њихови представници смо дужни да то проследимо институцијама.

Након тога, председник општине Инђија Владимир Гак позвао је на консултације све одборничке групе које су добиле поверење грађана на изборима. Тај потез смо поздравили, јер сматрамо да треба да постоји комуникација о свим важним питањима на релацији Скупштина – председник општине.

Тада смо јасно рекли и дали реч да ћемо ПОДРЖАТИ БУЏЕТ ако буду усвојени предлози грађана. Јер ми као њихови представници смо њихов глас.

На том састанку, на ком је био присутан и начелник одељења за привреду и инвестиције Драган Иброчић, изнели смо наше предлоге, али и критике. Главне наше критике односиле су се на нетранспаретно и нејасно додељивања новца медијима и удружењима, и на решење за трг и пијацу.

Већи део тог разговора водио се око наших предлога.


Пре неких 10 дана, позвао нас је начелник Иброчић око разјашњења неких пројеката као што је парк у Српском крају. Наша је замисао да се испред вртића Невен формира парк. По речима начелника Иброчића, тај предлог јесте добар, али потребно је мењати низ докумената. Прихватили смо то, уз надање да ће тај пројекат бити спреман за 2023. годину. Уз то, речено нам је да ће неки пројекти бити прихваћени и да ће се наћи у буџету. Када је реч о пројектима попут рецикломата и ЦТГ апарата, оцењени су као добри и постоји велика могућност да се они реализују.

Пре неколико дана, позвао нас је председник општине. Он нас је такође обавестио да ће пројекти као што је помоћ за друго дете, пешачко бициклистичка стаза до Јарковаца као и бесплатни уџбеници бити у буџету. Колико смо упознати, ради се анализа пројекта да сви основци добију бесплатне уџбенике.

Ово је пре свега лепа вест за све грађане. У времену великих подела у друштву, где се политички противници вређају на најпримитвније начине, ми у Инђији успели смо да се договоримо око неких ствари КОЈЕ СУ У ОПШТЕМ ИНТЕРЕСУ.

Можемо да имамо различита мишљења око многих питања, али никада себи не смемо да дозволимо да политику претворимо у блато јер тиме ће грађани бити губитници.


Да ли имамо замерки на буџет? Имамо. Да ли ће трг бити урађен са фонтаном? Хоће. И све наше примедбе рећи ћемо 30. децембра у Скупштини.

Али и поред тога ми из покрета Грађанин подржаћемо ову одлуку јер нас на то обавезује РЕЧ КОЈУ СМО ДАЛИ. Ми се наше речи увек држимо.

Јер вратимо се на наслов овог текста: Човек се држи за реч, а во за рогове.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *