„Неки би да господаре Инђијом, а ресурсе грађана троше као да им је то дедовина“

Одборник у Скупштини општине Инђија Страхиња Јовановић сматра да  појединци мисле да им победа на изборима омогућава да се према ресурсима грађана опходе као према својој дедовини.

Један од најактивнијих одборника у локалном парламенту истиче да појединци својим потезима изражавају жељу да господаре Инђијом.

Имам осећај да је за неке политика питање живота и смрти. За нас није. Након избора, свима смо честитали на резултатима, и владајућој већини на победи. Грађани су рекли своје. Али не могу да не приметим да појединци велику подршку грађана покушавају да искористе као изговор да би господарили Инђијом. За сваку одлуку се позивају на подршку грађана, без обзира да ли она исправна или не. Ако се већ толико позивају, онда нека о нечему и питају грађане па они на референдуму да кажу своје. Ево скоро сам чуо, да један високи функционер одређује ко ће да игра у једном спортском колективу. То је трагично. То ме подсећа на средњи век, када сте имали деспотије, где један човек одређује шта ће ко да ради. Изгледа да није важно да ли је неко добар у нечему или да ли има знање, већ су важне кумовске, братске и политичке везе. Ја у таквом друштву нећу да живим“, каже Страхиња.

ХАВАРИЈА НА МРЕЖИ ИЛИ У РЕСТОРАНУ“

На прошлој седници, дебатовало се о коришћењу возила. Према Страхињиним речима, има много злоупотребе јавних ресурса.

„Ако ви камион јавног предузећа видите испред нечије куће како одвози отпад одатле, то је класична злоупотреба јавних ресурса. То предузеће нема ама баш никакве везе са том врстом делатности. Имамо небројане случајеве злоупотребе службених возила. Судећи по  километражи, испада да се сваког трена дешавају разне хаварије, па су директори и други функционери приморани да оду на лице места. Појединци се понашају као да су ресурси грађана њихова дедовина, и мисле да су они ти који по свом нахођењу могу да их троше.  Све ово што ја кажем, може да се документује извештајима и налозима, али плашим се да их нема јер да их има одавно би били објављени, а Страхиња испао неко ко прича неистине“, закључује Страхиња.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *