„Грађане хвата паника када види како власт ради свој посао“

Председник општине је пре неки дан гостовао на Сремској телевизији. На брутално питање новинарке које је гласило: „Мада некад кажем кад на друштвеним мрежама гледамо неке објаве имам утисак да се само шири паника и тако даље“, председник општине је вешто одговорио:“ Шири се паника, али ако неко хоће да буде реалан врло често ће и у тим неким ситуацијама које нису миле оку никоме од нас видети дозу радовања онога ко је објављује. Он се радује да буде што горе нешто у Инђији не би ли то утицало на ту подршку политичку у смислу неког гласа или било чега другог.“

Адвокат Данило Кривошија

Пошто је очигледно на кога је мислио, одговорићемо.


ПОГЛЕДАЈТЕ ГОСТОВАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ИНЂИЈА НА СРЕМСКОЈ ТЕЛЕВИЗИЈИ

Прво, не радујемо се ми томе да Инђији буде горе, јер да је тако ми би се радовали томе што је Српска напредна странка на власти у нашој општини. Верујте да није тако.

 Друго, изазивање панике и нереда је прописано као кривично дело, и да би се извршило потребно је да вест или тврдња буде лажна.

Шта је лажно у ономе што су грађани објављивали? Да ли се огромна количина воде задржала на путевима због чега је саобраћај био отежан или онемогућен?

Да се неки случајни пролазник тада нашао у Инђији не би могло да му се замери да помеша Инђију са Венецијом, јер смрад у ваздуху нам је константа, а воде је било на све стране. Фалила је само гондола.

Због онога што је изјавио, јавно позивамо председника општине, али и водитељку, јер веровали или не имају исто виђење догађаја, да поднесу кривичну пријаву против оних који су наводно изазвали панику. Онај против ког би била поднета кривична пријава би имао лак задатак у припреми одбране, јер би требао само да предложи да се као сведоци саслушају грађани Инђије. Докази би били на страни одбране.

Невезано за тему, али занимљиво је то што је председник општине само минут након што је очигледно оптужио политичке противнике да се радују кад је Инђији горе, изјавио да никада није омаловажавао политичке противнике и да се залаже за културу разговора. Наравно, све то на телевизији коју плаћају сви грађани Инђије и онда када нема никог да му одговори.

Питам се како ли онда изгледа када председник општине омаловажава политичке противнике?

Имали бисмо још много тога да кажемо, али пошто смо принуђени да се изјашњавамо на друштвеним мрежама мораћемо да скратимо. Дуже ћемо причати кад се Сремска телевизија сети да постојимо.

И за крај порука за актере власти, не хвата грађане Инђије паника кад се објаве фотографије поплављених улица на Фејсбуку, већ кад виде како радите свој посао, а верујем да ће то показати на изборима.


Адвокат Данило Кривошија,
члан покрета ГрађанИН

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *