„Инђија је одувек била центар привреде, а сада нам говоре да без страних инвеститора нема ништа“

Председник одборничке групе „ГрађанИН“ Страхиња Јовановић каже да је неумесно говорити о страним инвеститорима као спасиоцима када узмемо у обзир да је Инђија одувек била центар мале привреде.Јовановић истиче да је неспорно да страни инвеститори запошљавају и доприносе развоју, али се њихов значај преувеличава.

Испада да ми ништа нисмо знали пре доласка страни инвеститора. Међутим, истине је мало другачија… Мало старији наши суграђани се сећају гиганата попут Агроуније, Крзнаре, Трикопреда, Гумапласта, итд. Да не говоримо о стотинам малих привредника. У најразвнијенијим државам света они су кичма економског развоја, а овде се долазак страног инвеститора најављује као нешто епохално што ће изменити ток историје општине„, објашњава Јовановић.

По његовим речима, треба говорити и о условима у тим фабрикама.

У већини фабрика свака субота је радна. Ради се за минималац. Радна права су на минимуму. Са друге стране, имате поједине инђијске фирме које о радницима брину далеко боље, а од државе нису добили скоро ништа. Зато ћемо се борити да се у наредној години издвоје значајнија средства за развој предузетништва. као и да општина размисли о формирању нове индустријске зоне где ће моћи да конкуришу само привредници из Инђије. Они би те плацевео отплаћивали 20 година без камате“, истиче Јовановић.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *