Инђијска власт: За несташицу воде биће криви грађани јер перу кола и поливају терасу

Инђија и околна села 13. јула од 17 часова немају воду, а само неколико сати раније на званичној страници општине објављено је саопштење којим се апелује на грађане да рационалније троше воду. Тако се у саопштењу наводи да ће кривица за несташицу бити на грађанима који заливају траву, перу кола и поливају терасу?!?

Саопштење општине преносимо у целости:

„Сталним праћењем потрошње воде претходних дана, уочено је значајно повећање потрошње, због чега ЈКП „Водовод и канализација“ Инђија апелује на грађане да, савесним и одговорним односом, рационално и наменски користе воду из градског водовода и на тај начин омогуће да сваки становник у сваком тренутку има воде.

Потрошња је знатно повећана у свим насељима општине Инђија, што указује на ненаменско коришћење воде.

Поједине активности као што су наводњавање пољопривредних површина,заливање зелених површина, пуњење индивидуалних резервоара, поливање и хлађење плочника, тераса и дворишта, прање аутомобила и возила, представљају ненаменску и нерационалну потрошњу воде.

Испоручена количина воде креће се и до 190 литара у секунди, што представља апсолутни рекорд у испорученој количини водеу односу на све претходне године.

ЈКП „Водовод и канализација“ Инђија настоји да максималним ангажовањем свих својих производних капацитета обезбеди довољно воде за све потрошаче.

Међутим, резерве воде се, и поред тога, смањују и уколико се тренд настави доћи ће до вишесатног прекида у водоснабдевању, док се резерве воде не обнове“Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *