Једино морално и часно је да директор Гашић поднесе оставку или буде смењен

Недавни програм „Етика и интегритет“ који је морао да прође сваки јавни службеник укључивао је многе лекције и примере антикоруптивних радњи. У њему је изостала по нама једна ствар, која је најбитнија, а то је моменат у коме морална и пословна личност  јавног службеника престају да коегзистирају и како би се можда након тога разматрало о оставци у том случају.

Директор ЈП Инђија пут Марко Гашић

Да ли је то случајно или не и да ли и они који састављају програм оставку не виде као било какво решење, не желимо да разматрамо, али за разматрање о оставци једног јавног службеника, конкретно директора ЈП „Инђија пут“ господина Марка Гашића је присутно и разлози за то не базирају се на сумњама, већ за то постоји оправдани, доказани материјал.

Након што сте нам ви, грађани,  предочили ваше казне које сте морали да платите десетоструко веће од дневне паркинг карте а да до последњег тренутка нисте ни знали да их имате, одмах смо и путем медија и на седници говорили о овој теми и по неколико пута. Сам кафкијански модел кажњавања у којем људи нису обавештени и самим тим ни не знају за шта се кажњавају противе се демократским принципима који би морали да буду свеприсутни у 21.веку. 

Такође, негирање о неслању обавештења је посебна прича и још једном се доказало да су сујета и бахатост главни носиоци већине политичких производа у нашој држави, али по нама не мањи разлози за крајња решења у виду оставке.

Недавно, ЈП „Инђија пут“ је потписало тиху капитулацију због притиска јавности и почело је да шаље опомене. Нови лист је окренут, али претходне странице бивају исписане, а за рачуницу до које смо дошли неко опет мора да сноси одговорност јер тај новац грађанима свакако да неће бити враћен. Све и да је до овог дана пословање ЈП „Инђија пут“ било идеално, након овавког начина пословања са паркингом, оставка је једино морално и професионално решење.

Напомињемо да против директора немамо апсолутно ништа лично, ово је било чисто објашњење да ако верујемо да нешто у нашој држави треба да се промени и да се промени на боље, смењивост са функција након лоших одлука морају да постану свакидашњица уместо бахатости и сујете, јер онда и такав културни образац много боље ће представљати грађане који су таквог директора и изабрали, то се односи и на нас посао као одборника и на грађане који су нама пружили поверење

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *