Јовановић: Криза у Крчедину доказ јавашлука у јавним предузећима, цену скупо плате грађани

Председник одборничке групе „ГрађанИН“ у Скупштини општине Страхиња Јовановић каже да је криза са водом у Крчедину најбољи показатељ да у јавним предузећима влада јавашлук, и да цену лошег руковођења њима плаћају грађани Инђије.

Јовановић се осврнуо и на разговор председника општине Владимира Гака са мештанима Крчедина.

Више о том састанку говорићу на следећој седници Скупштине, али важно је јуче да смо чули надлежне како признају да су закаснили. Од почетка јула говорим о томе, и наравно оно што сам говорио одмах су доживљавали као напад. Након месец дана и 8 дана блокаде, испоставило се да сам у праву. Проблем у Крчедину јесте недостатак бунара Б5„, објашњава Страхиња.

Он је присуствовао састанку мештана са директором Водовода Драгољубом Трифуновићем. Тада је директор рекао да је био упузнат са проблемом, али је изостала реакција због недостатка новца.

Ако вама МЗ Крчедин пошаље 7 дописа, и ви писменим путем не одговорите ни на један, онда је до стварно неодговорно. МЗ је важан орган у функциониосању локалне самоуправе, и својим ћутањем на дописе Водовод се понео веома неодговорно. Такође, тај исти захтев Месна заједница није поновила председнику општине на консултацијама за буџет за 2022. годину. О чему се ту ради? Сви знају за проблем, али ћуте. Неко заиста за ово мора да одговара. Криза у Крчедину је прави показатељ јавашлука у јавним предузећима. Директори појединих јавних предузећа се понашају када је то њихова лична својина. На Скупштини не полажу рачуне одборницима, имају лошу комуникацију са Месним заједницама, не обавештавају извршне органе о проблемима. Крајње је време да се јавна предузећа у Инђији реформишу, и да заиста буду сервис грађана, а не партијски плен који служи за ухлебљивање партијских активиста.“, закључује Јовановић

1 thoughts on “Јовановић: Криза у Крчедину доказ јавашлука у јавним предузећима, цену скупо плате грађани”

  1. Bice krize i u Jarkovcima jer imamo papkaru i mi, a gradi se objekat gradi bivsi direktor papkare sa istim programom rada.Sad pravi hranu za pse cigani mu dovoze nocu crkotine koje melje, otoad baca u jezero gde pere velike kace.Dobio je dozvolu da gradi objekat koji ce rsditi papke kao papkara u Indjiji.Sav smrad slice se u nase malo selo, preti ljudima mafijasima koji dolaze kod njega sa kojim je u dilu.Zaustivete izgradnju papkare Jarkovci i zastite ovo lepo mesto od smrada i svega ostalog.Ta firma rafijana sad nam smrdi a kako ce biti kad krene novi objekat smrdece kao u indjiji nece moci da se zivi.Receno je ako dobije dozvolu nista necemo moci.Posvetite se malo problemu koji ceka jarkovcane.Hvala

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *