Како да предложите пројекат за буџет за 2022. годину? Треба вам 60 секунди за то

Доношење Одлуке о буџету је најважнији документ који доноси Скупштина општине. С обзиром на то, да за разлику од Руме, грађани Инђије нису имали могућност да директно учествују и изради Нацрта те одлуке, они то могу да учине само путем јавне расправе која је тренутно у току.С обзиром на то да нико од локалних медија који се финансирају из буџета грађана није грађане обавестио о томе да је јавна расправа у току, нити их је информисао како да предложе пројекат, ми из покрета Грађанин желимо да учинимо овим путем.

Процедура је једноставна.

Први корак јесте то да имате предложен пројекат. ТО може бити уређење парка у вашем насељу, изградња тротоара, обнова улице, пролазак комуналне инфраструктуре и много тога другог.

Када знате шта бисте предложили да се нађе у буџету, онда ваш предлог или сугестију можете надлежнима да проследице на два начина.

JAVNA RASPRAVA Objavljen nacrt budžeta za 2020. godinu | Ritam Inđije

ДВА НАЧИНА ПРЕДЛАГАЊА ПРОЈЕКАТА

Први је да то учините писменим путем, и да предате на писарницу у шалтер сали.

Други начин је да урадите путем електронске поште, тако што ћете послати пошту на адресу branka.naic@indjija.rs (Начелница Одељења за финансије). Потребна је назнака „Јавна расправа – Нацрт одлуке о буџету општине Инђија за 2022. годину у делу планирања капиталних и других инвестиционих пројеката“.

Сваки грађанин има право да учествује у јавној расправи, шта више пожељно је да то учини. Јер грађани су ти који пуне буџет, и имају право да одлучују како ће се тим новцем распоређивати. Ако то ви не учините, оставићете могућност политичарима да то раде како они желе.

Oтворен састанак за јавност биће одржан 8. децембра са почетком у 12 часова.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *