Шта је важније да би се добио посао у вртићу – ЗНАЊЕ И ПОСВЕЋЕНОСТ или ПАРТИЈСКА КЊИЖИЦА?

Завршен је конкурс за пријем у радни однос за стално васпитачица и другог особља у предшколској установи Бошко Буха у Инђији. Рекло би се да је резултат потпуно очекиван. Васпитачица које годинама раде у овој установи нису прошле на конкурсу, а на списку примљених има васпитачица које раде и по годину дана. У чему је онда њихова тајна? Могли сте да их видите на штандовима и митингу Српске напредне странке. Заузврат, награђене су сталним запослењем.

Члан покрета ГрађанИН Душан Бубуљ јавно пита руководство општине и установе који су то критеријуму да би се добио посао за стално у Инђији – да ли су то знање, рад и посвећеност или је важна искључиво партијска књижица владајуће партије?


Протеклог месеца је одржан митинг владајуће партије на који су били дужни углавном сви запослени у јавним предузећима да присуствују хтели то или не. Један од таквих примера је и предшколска установа Бошко Буха у Инђији. Васпитачице које су под уговором (на одређено) ОДБИЛЕ ДА ИДУ НА МИТИНГ добиле су разрешење уговора и престанак рада у вртићу и поред тога што стално слушамо како недостају васпитачице. И поред молби родитеља чија деца похађају ову установу и чија деца су везана за васпитачице које се толико труде око деце да их науче лепим стварима дружењу и др. Директорица је објавила образложење у којем наводи да разлог њиховог прекида уговора није одлазак на митинг него почетак годишњег одмора, због смањења броја деце током распуста?! Наравно ако желе биће позване и враћене на посао почетком септембра, али мене мучи једно, ЗАШТО СЕ ПРЕКИДА УГОВОР ВАСПИТАЧИЦАМА КАД СУ ЦЕЛЕ ГОДИНЕ ПОТРЕБНЕ А НЕ САМО ТОКОМ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ?“, каже Душан.

извор фотографије: Општина Инђија

Почетком маја месеца расписан је конкурс за пријем васпитачица у стални радни однос.

И најважније је једно питање за директорку предшколске установе и председника општине, а волео бих да ми јавно одговоре, а оног гласи:

По ком критеријуму се добија за стално када имамо случајеве где дивне васпитачице раде по чак пет, шест година а нису примљени за стално, а примљене су девојке које раде далеко краће?

Ја сам као родитељ ЗАДОВОЉАН ВАСПИТАЧИЦАМА И ИМАЈУ СВЕ ПОХВАЛЕ, али ако раде добро свој посао зашто им прекидате уговор? Је ли због годишњег одмора или нечег другог? Ако је моје дете срећно када види васпитачицу онда сам и ја срећан, зар то није једина сврха, да будемо сви срећни и задовољни? Или је битније да буду уцењене ако неће да се учлане у странку или да иду на скупове? Шта нам је битније – партија или деца?“, закључује Душан Бубуљ.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *