„ТУГА, ЧЕМЕР И ЈАД“; Грађани и уметници огорчени стањем у Културном центру

Пре неколико дана питали смо грађане да ли су задовољни радом установе Културног центра. Велики број грађана исказао је своје незадовољство стањем у овој установи, а међу њима било је и неколико уметника који су своје детињство и неколико година живота провели у Културном центру, који им је био као друга кућа.

Kultura: Kulturni centar - Turistička organizacija opštine Inđija

Суграђнка Маја истиче да је КЦ Инђија некада био један од најбољих у региону, али да је од некадашњег Културног центра остало само име.

Од културе није остало ништа сем назива установе… Туга, чемер, јад… Некада се чекало у реду за карте за представе и филмове, чак смо имали премијере кад и Београд и Нови Сад. Пратили смо Фест, имали дане италијанског, француског, руског филма. Имали тематске недеље… А последњих пар година… Само искључиво домаћи филмови по неколико десетина пута, понекад и руски а дечји филмови су само средом и четвртком у 16 часова. Толико о култури и раду некада врло цењеног и значајног Културног цента у Инђији„, огорчена је Маја.

Своје незадовољство исказала је и Ивана. Она чак има и предлог шта радити са овом установом.

Наравно да нисмо. Ко нормалан може бити задовољан културним центром који не организује ама баш ништа квалитетно и за децу и за младе и за одрасле. Пропаст годинама. Боље објекат да су поклонили пензионерима преко пута пошто функцију немате, казала је Ивана.

ПОЗОРИШНА РАДИОНИЦА – од поноса КЦ Инђија остале само успомене и голи зидови

Чини се да су стањем у КЦ Инђија највише огорчени уметници и глумци аматери који су провели неколико година на даскама у великој сали, и којима је КЦ био друга кућа. Сада кажу не иду да попију ни кафу.

Само ми који смо били део те породице знамо шта нам је иста донела…Најлепше одрастање, пре свега васпитање, сазревање из деце у људе и упознавање нас самих. Волела сам КЦ као свој дом, а сада једва да свратим да попијем кафу. Ни топлине, ни ничега приближно као што је некада било“ , каже Александра, која је била део некадашње Позоришне радионице.

Ово су само неки од коментара које су остављали грађани. Чини се да је већина њих незадовољна радом ове установе. Када на некој од седница буде једна од тачака у вези са Културним центром, покрет ГрађанИН ће потражити одговоре на питања због чега је велики број грађана незадовољан стањем у КЦ Инђија

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *