Кривошија: Узмите слободу назад, време је да онима који вас уцењују кажете гласно НЕ

Ових дана до нас долазе узнемирујуће информације о томе да поједини припадници владајуће партије уцењују грађане, приморавајући их да се појаве овог петка на митингу у Београду под претњом губитка посла. Принуђени грађани су махом они који су запослени у јавном сектору или на списку сигурних бирача Српске напредне странке.

Узнемирује то што у Инђији постоји неко ко одраслој особи може да каже:  „Мораш да се појавиш на митингу или ћеш остати без посла.” Још више узнемирује то што у Инђији постоје одрасле особе које ће отићи на митинг да би сачувалe посао.

Како ово променити? Одговор је заправо врло једноставан – ЗАЈЕДНИШТВОМ.

„Први корак ка промени морате да учините сви ви које Српска напредна странка приморава да радите оно што не желите. Да би могли да се надамо некој промени, ви морате да желите ту промену. Зарад привременог конформизма поклонили сте  слободу партији. Време је да је вратите. Време је да особи која вам прети слободно кажете НЕ. Време је да својој деци, партнерима, пријатељима и целој Инђији покажете од чега сте састављени. Сви сте видели снимак из Панчева у коме је грађанима који су отишли на тај скуп забрањено да са њега оду. Зашто мислите да ће вама у Београду бити другачије?„, каже адвокат Данило Кривошија, нови члан покрета ГрађанИН.

Ministarstvo objavilo Nacrt izmena Krivičnog zakonika: Doživotni zatvor,  nova krivična dela i stroža kaznena politika | Insajder TV - Više od vesti

С друге стране улогу у овој промени морају имати и слободни грађани. Морају да се сете да су ти уцењени људи заправо њихови суграђани, комшије или рецимо давно изгубљени пријатељи, да им дају подршку и да им гласно кажу да нису сами.

У сваком случају закон је јасан. Чланом 135 став 1 Кривичног законика је прописано да ко другог силом или претњом принуди да нешто учини или не учини или трпи казниће се затвором до три године. Хајде да направимо посла за тужилаштво. Свако коме је запрећено да ће остати без посла ако се не појави на митингу владајуће партије има право да поднесе кривичну пријаву Основном јавном тужилаштву у Старој Пазови. Замислите када би се сви одважили на то. Био би то врло занимљив дан у тужилаштву“, закључује Кривошија.

Покрет ГрађанИН нуди правну заштиту сваком ко је уцењен, а уколико вам се прети губитком посла или нечим другим, пишите нам на pokret.gradjanin@gmail.com

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *