КОЈИ МЕДИЈИ СУ ДОБИЛИ НОВАЦ ГРАЂАНА ИНЂИЈЕ ДА ИХ ИНФОРМИШУ? (први део)

Општина Инђија је на конкурсу за јавно информисање доделила 25.000.000 динара из свог буџета, а резултат конкурса је изазвао много буре у јавности јер су значајну суму новца добили медији за које нико од Инђинчана није чуо. У циљу информисања јавности, овим путем представљамо све пројекте из Инђије који су прошли.

МЕДИЈИ ИЗ ИНЂИЈЕ

  1. Инђијска панорама – 1.772.000 динара

Пројекат овог медија назива се „ШИРА СЛИКА – МАГАЗИН ОПШТИНЕ ИНЂИЈА“.

Главни и одговорни уредник овог медија је чувени инђијски новинар Срђан Будисављевић. Овај медиј редовно извештава о догађајима са територије општине Инђија.

У неколико наврата имали смо прилику да говоримо за овој медиј, а на Јутјуб каналу овог медија објављена је цела расправа о буџету за 2021. годину.

2. ИНВИКТУС – 600.000 динара

Пројекат овог удружења назива се „ИНЂИЈА ОПШТИНА БУДУЋНОСТИ“

Сада већ чувено удружење за које нико није чуо, нити је прочитао неку вест о раду тог удружења које се бави и јавним информисањем. Конкурсна комисија сматрала је да треба да подржи њихов пројекат са скоро 5.000 евра, јер је њихов пројекат у служби информисања јавности.

3. Радио ТВ Инђија – 5.000.000 динара

Пројекат – „ДОБРО ДОШЛИ У ОПШТИНУ ИНЂИЈА“

Некада медијски сервис грађана Инђије, а данас медиј који ниједну реч није рекао о раду опозиције. Комисија сматра да овај пројекат непристрасно и објективно информише грађане Инђије.

4. Пазова Инђија вести – 900.000 динара

Пројекат – „ОПШТИНА ИНЂИЈА – НАЈБОЉЕ МЕСТО ЗА ПОРОДИЦУ“

Портал на чијем сајту пише да ће информисати грађане о свим дешавањима, и да ће преносити мишљење свих политичких актера у Инђији. Међутим, ево већ 13 месеци чекамо да нас питају макар како смо и ништа. Да ли је то професионално и да ли заслужују новац грађана Инђије и поред тога што дискриминишу део грађана, процените ви сами.

Главни уредник портала је новинарка Марија Балабановић.

5. Дрон пилоти Србије

ПРОЈЕКАТ – „Емисија Инђија инфо“

Удружење које је регистровано на истој адреси као и медиј Пазова Инђија вести. Исти је и заступник.

За свој пројекат тражили су 1.500.000 из буџета, а комисија је одлучила да им додели само 350.000.

6. Удружење за медијску афирмацију МАТ

ПРОЈЕКАТ – „ИНЂИЈА – МЕСТО ПРОСПЕРИТЕТА

Oво удружење познато је Инђинчанима по организацији „Шорт кат“ филмског фестивала. Такође, имају Јутјуб канал на ком објављују разне вести из Инђије.


Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *