Oставка директорице вртића једини морални чин након свега, недопустиво да се не огласи 72 сата

После дилеме, а можда и оправдане ћутње ради уверавања повређене деце у њихово стабилно физичко стање, а која је такође послужила као средство тежње ка објективности нашег изјашњења, мислимо да је дошло време за исто.

Оно што се десило је у најмању руку скандалозно, али неке изјаве које смо чули и које нисмо чули су такође фрапантне.

Да је до дана 20.децембра, читав мандат директорке вртића Јелене Кресоје био перфектно служен, верујем да бисмо након овог догађаја опет дошли до истог закључка; а то је да је ОСТАВКА ЈЕДИНИ МОРАЛНИ ЧИН.

Нико из нашег покрета нажалост нема децу, па би оцена целокупног рада до овог догађаја могла да буде са мањком могућности евалуације, а заостао би и сентиментални део, јер никад било шта ни ми као деца нисмо доживели, али свакако да они који јесу овим најнепосредније погођени не могу да опишу ни искажу речима своју стрепњу.

Да узмемо да је ово честа ситуација (која по некима јесте и користи се као оправдање) у цивилизованим друштвима ваљда је у реду да се макар изађе пред људе и искаже извињење, безобзирно што оно не може ништа да надомести. Такав акт, односно пасивност и скривање је додатно утврдило нашу убеђеност у ово изјашњење Ни вртић ни директорка се нису огласили скоро три дана. То је по нашен мишљењу недопустиво.

Jeр пад плафона се није десио у Бразилу или Индонезији, већ у Инђији.

Све информације о стању објекта и његовом одржавању добијамо од председника општине, а не руководства установе којој је поверена делатност. Зашто се се сви, попут фудбалског клуба од пре неки дан крију иза Општине Инђија и председника локалне самоуправе?

А што се тиче потенцијалних тужби на рачун грађана, које је најавио председник општине, који су упутили салве критика и увреда; у реду, али сузама се ватра не гаси, ово је екстремна ситуација за коју неко треба да одговара и покажите макар у њој демократски капацитет. Сигурно је било коментара који јесу за кривично гоњење, али у овом случају треба показати највећи могући степен толеранције јер такве коментаре је проузрокавала ситуација у којој су деца била животна угрожена.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *