Joвановић: Општина Инђија оставила на цедилу пољопривреднике онда када им је најтеже

Одборник у Скупштини општине Страхиња Јовановић сматра да је катастрофална одлука Општине Инђија да у 2023. години укине субвенције за инђијске пољопривредника. Према његовим речима, потпуно је нејасно где је новац из буџета и да су овом одлуком пољопривредници остављени на цедилу.Како наводи Јовановић, слушамо хвалисања председника Гака о историјском буџету општине, да живимо у златном добу, а онда долазимо до тога да се укида 21 милион директне помоћи пољопривредницима.

Данима покушавам да схватим зашто су то урадили, и просто ми не иде у главу. Најгоре од свега је што им је то обећано пре неколико месеци. Знам пољопривредникe који су своју производњу унапредили тако што су се задужили, јер су рачунали на помоћ од општине. Сада када те помоћи нема, неки од њих су у проблему како да врате тај новац. Потпуно неодговоран потез председника општине Владимира Гака, којем очигледно пољопривредници не значе ништа. Како смо дошли у ситуацију да за фудбал има 700.000 евра, а за пољопривреднике нема ни 200.000 евра?„, сматра Јовановић.


Предвиђања су да ће овогодишњи буџет општине бити већи од 3.2 милијарде динара. Дакле, подстицаји за пољопривреднике су требали да представљају мање од 1% локалног буџета.

Овде се отвара питања: ГДЕ СУ МИЛИЈАРДЕ ИЗ ЛОКАЛНОГ БУЏЕТА? Не бих то питао да видимо капиталне пројекте који се реализију или су у току. Али ми имамо ситуацију да је Гак обмануо грађане да ће ове године бити пијаца, трг, асфалтиране улице, кружни токови у Марадику и Бешки, вртић у Сасама… ма могу до сутра његова лажна обећања. Нека изађе и нека каже јавно зашто је преко ноћи донета одлука да се укину подстицају за пољопривреднике. Заиста је жалосно у коју ситуацију су доведени. Потпуно су обесправљени, састављају крај са крајем, и на све то, ви им укинете давања. Важно је да за себе и своју камарили није скратио буџет, већ га је повећао. Новцем свих нас себи изнајмљују шатор за Сцена фест, једу у најскупљим ресторанима, летују и зимују. Тога не сме да мањка„, закључује Јовановић.

Да подсетимо, на претходној седници Скупштине, владајућа већина коју чини Српска напредна странка и ГГ Инђијаити донела је одлуку да се инђијским пољопривредницима укине помоћ ове године.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *