Нови протест грађана код надвoжњака, од локалних функционера ни трага ни гласа већ 3 месеца

Грађани који живе у југоисточној индустријској зони ка Старој Пазови заказали су протестну шетњу за недељу у 15 часова. План је да се од надвожњака прошета тротоаром до НИС пумпе, а након тога ће коловозом да се врате на место окупљања код некадашњег дивљег прелаза.

No description available.Разлог њиховог протеста јесте што и даље не знају каква их судбина очекује по питању прелаза. Након јулских протеста и две године борбе, надлежни из локалне самоуправе су почетком августа разговарали са њима. Ту је била присутна и помоћница министра грађевине. Тада је грађанима обећано да ће прелаз бити функционалан до првог септембра. Сутра је први новембар, а решење није ни на видику. Да ствар буде гора, од тада грађане поново игноришу, и из инђијске општине не одговарају на њихове позиве и питања.

Грађани се плаше да су обманути и да решење још није пронађено. Посебно их погађа што нико не жели да им се обрати и да им каже каква је ситуација.

No description available.


Протест је пријављен ПС Инђија, а становници овог дела Инђије позивају све друге суграђане да дођу и да им пруже подршку у борби за њихова основн људска права.

Уколико се у што краћем периоду не обрати нико од представника општине, најавили су одлазак код председника републике Александра Вучића.

Већ су му се обраћали, и одговорено им је то надлежност локалне самоуправе и да ће им се у наредним данима одговорити из општине. Међутим, одговор од надлежних из Инђије још чекају.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *