Протест у Крчедину – хоће ли Гак и Трифуновић доћи и објаснити грађанима зашто на време нису реаговали?

У недељу у 19 часова одржава се други протест мештана Крчедина због несташица воде у том инђијском селу. Овога пута ће поред блокаде центра, бити блокирани и прилазни путеви из три правца. Захтев протеста је да се на њему појаве председник општине Владимир Гак и директор Водовода Драгољуб Трифуновић.

Мештани траже објашњење како је могуће да ово село до прошле године није имало проблема са рестрикцијама, а да су несташице почеле упоредо са гласинама да су пумпе које су купили сами Крчединци премештене у друга насеља. Такође, захтева се одговор на питање зашто Водовод и канализација већ четири године својим планом и програмом најављују изградњу батерије бунара Б5, којим би водоснабдевање овог села било потпуно сигурно.

Несташице воде у Крчедину почеле су почетком јула, а рестрикције почињу без икакве најаве. Мештани су са правом огорочени, посебно односом према њима. У свим саопштењима локалне самоуправе и изјавама званичника Крчединци су били ти који су означени као кривци за ово јер како кажу надлежни, заливају баште, пуне базене и хладе лубенице.

https://www.facebook.com/gradjaninindjija/videos/403175711791313

Међутим, истина је мало другачија и званични извештај Месне заједнице Крчедин говори другачије. МЗ Крчедин је у свом извештају за 2021. годину навела да има велики проблем са водом и да је неопходан нови бунар. На то нико није реаговао. Такође, МЗ је слала допис ЈКП Воводово и канализација где је још прошле године скренула пажњу на овај проблем, али нико није реаговао.

Изградња новог бунара у Крчедину кошта око 15.000.000 динара, што је мизерно спрам улагања у нпр. фудбалски клуб Инђија који годишње добије више од 35 милиона динара.

Крајње је време да локални функционери престану да се крију од својих грађана, и да изађу пред њих и све им објасне. Нека је ситуација и најгора, треба да покажу одговорност и стану пред људе које су пре три месеца молили да изађу на изборе и гласају.

Крчединци заслужују толико да се и на 10 минута стане пред њих и обрати им се.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *