Јовановић: Власт се понаша расипнички, троши новац грађана на непотребне ствари

Одборник у Скупштини општине Инђија Страхиња Јовановић сматра да се локална власт понаша расипннички, и да новац из буџета општине троши на ствари и пројекте који нису у интересу јавности, а да капитални пројекти годинама изостају.

Према речима Јовановића, власт годинама обећава обнову тротоара и сваке године тај пројекат се налази у буџету, али на крају неки непотребни пројекти буду приоритет.

Грађани Инђије морају да знају да новца у локалном буџету има доста, и то јесте за похвалу. Али је велико питање где тај новац одлази пошто грађани то не виде. Не можете да дајете на спорт и забаву неколико десетина милиона динара, а да вам се тротоари у свим насељима буквално распадају. Пробајте да прошетате са малим дететом од Блока 63 до Поште, па лакше је попети се на Монт Еверест. Сваке године слушамо обећања о обнови тротоара и изградњи нових и ништа. За седам година власт је изградила нула метара бициклистичких стаза“, истиче Јовановић.Он сматра да се мора престати са трошењем новца на ствари од којих грађани немају ништа. Такође, многе ставке у буџету су нетранспарентне.

Имате многе пројекте за које се издвајају милиони, а не знате шта тачно представљају. Примера ради, у буџету је ставка оглашавање на ЛЕД екранима. Нити знамо шта се оглашава, нити ико зна који су то екрани, нити коме припадају. Све је то нетранспарентно и буди сумњу. Службена кола се злоупотребљавају сваког дана, не прође викенд а да не видимо службена кола општине испред ресторана и кафана. Има још много тога. Те све ставке када се ставе на гомилу, добијате цифру већу од 40 милиона динара, што вам је малтене обнова свих тротоара које сам већ споменуо. Дакле, новца има, али је питање како се он усмерава. Из свега наведеног, лако је закључити да се власт понаша расипинички и да троши шаком и капом на непотребне ствари„, закључује Страхиња.

Покрет ГрађанИН поднео је захтев за приступ информацијама о јавном значају да се доставе рачуни у вези са обележавањем манифестације „Ослобађање Инђије у Првом светском рату“. Чим на захтев буде одговорено, јавност ће бити обавештена о томе.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *