Родитељи стали у заштиту васпитачице: „Објасните нам зашто је добила прекид уговора“

Неколико васпитачица запослених у ПУ Бошко Буха у Инђији добили је прекид уговора без икакве најаве, а постоји оправдана сумња да је то учињено јер су одбиле да иду на митинг „Скуп наде“ који је организовала Српска напредна странка 26. маја.

Тим поводом огласила се и група родитеља, чија деца похађају средње јаслену групу у објекту Лабуд. Позивају власт и управу вртића да јавно образложе шта је разлог за раскид уговора са васпитачицама, јер су како кажу, немају ниједну мрљу у свом раду и веома добро васпитавају њихову децу.

„С обзиром да у протекле две године ниједан родитељ нема замерку на рад васпитачице наше деце, да се према свом послу увек односила професионално и врло посвећено, да су је деца заволела и да не желимо да нам два месеца пред крај мењате васпитача, тражимо валидно објашњење за прекид уговора.

Такође, инсистирамо да се васпитачицама продуже уговори, јер таквих људи, васпитача и педагога је мало, па дајте прилику да они, који свој посао раде како треба остану на свом радном месту.

Оне су изузетно посвећене свом послу, и нези наше деце, тиме захтевамо да се Ваша одлука као главног и одговорног за мир и срећу наших најмлађих преиспита, јер, као што каже слоган „за нашу децу“ треба да се обезбеди најбоље, а то је да их врате нашој деци и будућим генерацијама.

Позивамо родитеље деце чије су васпитачице такође добиле прекид уговора услед „резања трошкова и штедње“ да се придруже борби и обезбеде својој деци најбоље када власт то већ не уме. Наша морална обавеза и право налаже да ово саопштимо јавно“, наводи се у саопштењу родитеља средње јаслене групе у објекту Лабуд.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *