Скупоцену Шкоду купила Туристичка организација јер им је, како кажу, неопходна за рад

Флота службених аутомобила у Инђији од скоро је богатија за једно возило, и то најновију Шкоду Октавију. Од пре неколико недеља, грађани је сваког дана могу видети паркирану испред зграде локалне самоуправе. Иако је возило купљено за рад Туристичке организације, дато је на коришћење председнику Скупштине општине Ђорђу Димићу.Да подсетимо, Општина Инђија има већ једно луксузно возило у свом власништву, а ради се о Пасату који најчешће користи председник општине.

Возило је коштало 2.400.000 динара, а јавна набавка је спроведена у фебруару ове године, али је возило преузето неколико месеци после. Директор Туристичке организације Милан Богојевић објаснио је куповину возила, јер смо јавно затражили одговоре на питања зашто је купљено такво возило и колико је коштало.Одговор директора преносимо у целости:

Туристичка организација општине Инђија до сада није имала свој службени аутомобил и од стране Општине Инђија био јој је дат на коришћење аутомобил 11 година стар са преко 300.000 пређених километара. Чести кварови и висина трошкова поправке наведеног аутомбила довели су до закључка да његово одржавање кошта више него нов аутомобил ако бисмо његову куповину разделили на месечне рате. Стога је у новембру прошле године, пре наступања тренутне економске кризе, при изради финансијског плана Туристичке организације општине Инђија за 2022. годину планирана набавка новог службеног аутомобила. Аутомобил марке Шкода Октавиа купљен је по цени од 1.995.000,00 динара + ПДВ. По преузимању аутомобила извршена је унутрашња прерасподела – потребама Туристичке организације (због експанзије развоја туризма на локалитетима на обали Дунава, Крчединској ади и сл.) све више одговара теренско возило те је купљени аутомобил замењен са Председником Скупштине општине Инђија за возило марке Dacia Duster. Како делокруг рада Туристичке организације обухвата територију 11 насеља општине Инђија, бројне туристичке локалитете на локалу, али подразумева и промоцију туристичке понуде општине на догађајима широм земље и у окружењу, свакодневна потреба за поузданим службеним возилом је неопходна„, каже Богојевић.

Покрет ГрађанИН ову куповину сматра погрешном и непотребном, и о томе ћемо детаљније говорити ускоро.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *