„ШОКИРАНА САМ И УЗНЕМИРЕНА“ Исповест труднице о тортури коју је доживела са лаборантом који је урлао на њу

У току данашњег дана стигла нам је пријава једне суграђанке која је пред порођајем. Њену исповест преносимо у целости:

Драга екипо Грађанина, приморана да се по други пут пожалим на језиву тортуру коју доживљавам у лабораторији инђијског Дома здравља. Иначе сам трудница пред порођајем и једине услуге које користим су услуге одељења гинекологије и лабораторије, које су ми потребне због честих хоспитализација. Данас сам поново доживела непријатност када ми је човек запослен на шалтеру лабораторије буквално урлао на мене због глупости, пропуста који је сам направио. Нажалост, морам напоменути да ништа мање нису непристојни ни пацијенти, који се без имало срамоте гурају преко реда, упадају, тако да сам успела да добијем ударац у стомак вратима од једног старијег господина. Ово последње није надлежност Дома здравља, наравно, али оно што доживљавам од почетка трудноће у лабораторији се заиста може подвести под тортуру, сваки пут се вратим шокирана и узнемирена. Нисам се жалила руководству установе пошто сам добила информацију да не би имало пуно ефекта и да је директор Дома здравља подједнако непријатан као људи на које би му се пожалила. Поред свега, напомињем да сам са доктором Крстићем имала јако лепо искуство. Волела бих да ако можете овај проблем изнесете у јавност како би неко коначно обратио пажњу. Ја бих волела да останем анонимна у том случају. Нек се не види моје име, требаће ми још неко време њихове услуге. Срдачан поздрав“

НАШ СТАВ

„Ова објава је најсуровији приказ квалитета наших јавних услуга и само једно од многих мишљења и доживљаја државе као батине, са којом све више људи не жели да има било какав контакт чак и када је то најнужније.

Анонимност ове објаве, приказује и то да не само да неко неће бити награђен што је скупио храбрости да исприча своју исповест, пријави нефункционалност како би се нешто поправило, већ би престанак скривања довео ту исту особу у ризик од јавне осуде, негирања свега овог и свега осталог што иде по реду када се државни апарат осуди чак и за најелементарније ствари које се подразумевају. Што је друштво даље од истине, више ће мрзети оног ко је изговара.

Наравно да ће свако да после оваквих ствари скида одговорност са себе, али када се такве ствари дешавају изнова и дешаваће се у будуће, уколико се нешто не промени, онда су људи који доносе одлуке подједнаки кривци као и људи који су непосредно урушавали углед једне од најважнијих институција у нашој општини“

1 thoughts on “„ШОКИРАНА САМ И УЗНЕМИРЕНА“ Исповест труднице о тортури коју је доживела са лаборантом који је урлао на њу”

 1. Šta da pišem,kada sam persona non grata u opštini Inđija. Naime radila sam u opštini od 16.januara 1980.do 31.marta 1995.godine.
  Dala sam otkaz jer više nisam mogla da trpim torturu i ucene na poslu. Šlag na svemu je bio dan kada sam došla na posao i ušla u kancelariju u kojoj sam radila…nije bilo ni stola ni stolice na kojoj sam sedela 15 godina 2 meseca i 16 dana,zaposlena u Stručnoj službi.
  Par cipela ,knjiga i par ličnih stvari je spakovano
  u malu kutiju i od dostavljača saznajem gde je odneto.
  Zašto knjiga,nisu mi dali da prisustvujem sastancima ,,nisam potrebna,,.
  Svaki dan skoro godinu dana sam smišljala šta da radim jer mi je zabranjeno bilo da bilo šta radim.
  To iživljavanje traje i posle svih ovih godina. Opština Inđija mi za 8 godina nije platila doprinose,M4 obrazac iz 1983.godine je ižvrljan dok ostali nemaju pola podataka. Penzija socijala. Sve kolege ,čak i čistačice imaju veću penziju za
  20 ,000rsd.
  Bivšem mužu su dali urbanističko Rešenje kojim je moju kuću izgrađenu u njegovom dvorištu mojim stambenim kreditom 1990.godine gospođa Došen Rešenjem urbanizma Inđije i lažnim dokumentima gdin bivši muž upisao kao jedini vlasnik 2017.godine.
  Kada sam 2020.saznala o svemu tome obratila sam se 4.juna 2020.godine pismenim putem sa mojom kopiranom dokumentacijom Urbanizmu i katastru ,nisu mi mesecima odgovorili.
  Urbanizam mi je odgovorio posle 7 meseci negativno ,jer sam im dostavila kopije. Takvo šikaniranje opet!
  Urbanizam u februaru 2020.na šta sam im napisala novi dopis i zvala jer su promašili godinu trebalo je da stoji 2021.
  Žalba od februara RGZ ni dan danas odgovora,NEMA.
  A što se tiče kartica ,nema za 1989.godinu .
  Opština se prepucava sa PIOFV,a onda saznajem da je direktorki ZABRANJENO DA BILO ŠTA RADI U VEZI MOG PREDMETA!?
  Kada me je konačno Gak primio 2021.godine 19.avgusta u prostorijama stranke,inače sve prima tu!?
  Ono što sam imala da tražim i kažem sam dokumentovala .Rekao mi je da on NIŠTA NE ZNA JER JE IMAO 9 GODINA 1990.godine.
  I ŠTA DALJE?
  KOME SE OBRATITI!?

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *