Шта ради Гаков помоћник Живановић осим што ниподаштава грађане, прима бакљу и дели поклоне?

У обраћању Крчединцима поводом кризе са водом у том селу, председник општине Владимир Гак рекао је да није упознат са тим проблемом. О томе га нико није обавестио, нити ми скренуо пажњу на то да постоји велика шанса да се то догоди.. Као што сте могли да чујете на седници Скупштине, ми то у неку руку разумемо. Нико не треба да зна све, нити да ради све. Али ту се онда поставља питање да ли систем локалне самоуправе функционише? Јер систем не може бити један човек, ма ко год био и какве год квалификације и знање имао. Зато се грађани са правом питају шта раде силни запослени у систему локалне самоуправе које плаћају, и који је њихов посао за који сваког месеца примају новчану накнаду.

Председник општине одговара на питања Крчединаца (фото: inmedija.rs)Трећег дана протеста, први човек општине послао је свог помоћника Живана Живановића да смири ситуацију у селу. Он то не само да није урадио, већ је својим наступом додатно разгневио љуте Крчединце. Поставља се питање: шта ради Живан Живановић?

Своје место помоћника господин Живановић зарадио је веома успешном обманом грађана током изборне кампање за изборе 2020. године. У јавности се представљао као опозиционар, и да ће у Скупштини деловати као конструктивна опозиција која ће људима на власти указивати на проблеме и нудити решења. Свестан свог рејтинга, није имао храбрости да стане на чело листе ИНЂИЈАИТИ (име изабрано случајно или не, процените сами), већ је носилац била докторка Калинић. Не само да је обмануо грађане, већ многе који су своје каријере и свој интегритет ставили на ту листу.

фото: FB/IndjijaitiНаравно, одмах након избора знало се да ће господин Живан Живановић брже боље постати део владајуће већине. И то јесте легитимно, али поставља се питање да ли је етички говорити грађанима једно, а после неколико сати урадити потпуно супротно? Ми сматрамо да није.

Када је већ одабрао овакав пут, Живановић је барем могао да се удостоји и да стане пред људе и објасни им зашто је преко ноћи променио одлуку и ступио на функцију. Да ли је његова функција важнија од свих идеја које су промовисали људи који су били део листе?

Oбећање Живана Живановића

Но, хајде да се позабавимо оним шта Живановић ради као помоћник председника општине, односно не ради. То је оно шта грађане занима.

Живановић је помоћник председника општине за област међународне сарадње, пројекте и екологију. По називу, рекло би се одговорна функција, где има веома много простора да се ураде конкретне ствари за грађане.

Од почетка свог мандата на овој функцији, Живановић се веома ретко појављује у јавности. Углавном се појављује када председник општине није у могућности да дође на одређени догађај. Тако је крајем јуна у Келтском селу дочекао учеснике трке мира и примио бакљу коју су носили. Почетком септембра примио је делегацију Карсхулда, града који је у братским односим са Бешком. И ту је господин Живановић имао споредну улогу, јер је главну реч водио шеф кабинета Немања Милојевић, који се касније увече обратио Бешчанима у име председника. Прошле године је помоћник уручио поклоне ђацима првацима у Крчедину.

фото: vojvodinauzivo.rsНајвише пажње помоћник је изазвао појављивањем на протесту грађана у Крчедину. Својим у најмању руку бахатим наступом, додатно је разљутио мештане који су у том моменту данима били без воде. Такво понашање и начин разговора са грађанима у најмању руку био је непримерен, а многи су сагласни да је био срамотан. Тако се према грађанима не односи нико, а камоли неко ко им служи и полаже рачуне, а кога они плаћају.

Живановић у Крчедину пред мештанима

Од када је Живановић помоћник није покренут ниједан озбиљнији пројекат међународне сарадње. То посебно чуди јер је Живановић велики број гласова добио од припадника националних мањина који живе у општини. Такође, док многи градови и општине у Србији користе фондове Европске уније, Инђија очигледно није заинтересована да добије бесповратна средства да би покренула неке пројекте.

Такође, област за коју је Живановић задужен јесте екологија. Када узмемо у обзир све горе наведено, и квалификације и знање господина Живановића, заиста не чуди што тапкамо у месту у овој области, и што смо и даље на нивоу из 2007. године када су почеле да се деле жуте и плаве кесе. Прошле недеље била је Европска недеља мобилности, и Општина Инђија ни на који начин није део тог пројекта. Помоћник изгледа сматра да Инђији не требају бициклистичке и пешачке стазе и ефикаснији јавни превоз.

Зато ЈАВНО ПИТАМО помоћника Живановића следећа питања, и уколико реши да одговори радо ћемо објавити:

  1. Колико сте пројеката покренули из области заштите животне средине?
  2. Колико сте пројеката покренили из области међународне сарадње?
  3. Колико је бесповратних средстава од ЕУ добила Општина Инђија од кад сте ви помоћник?
  4. Који је најважнији пројекат у ком сте учествовали и који сте покренули?
  5. Који је ваш посао у систему локалне самоуправе?

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *