ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ – пас наводно изуједао пет људи из исте куће и више од пола улице

Афера „Лажни уједи паса“ главна је тема међу Инђинчанима последња два дана. И полако испливају многи детаљи из ове добро организоване преваре, која за циљ има да исиса новаца из буџета грађана Општине Инђија.Тако је председник општине рекао да је један адвокат првог радног дана имао пет случајева уједа паса, и то веровали или не, из једне куће?!? Гак је рекао да не верује да ико од присутних на седници мисли да је пас упао у кућу док су људи спавали и све их изуједао. Овај пример јасно илиструје размере пљачке која се одвија 10 година уназад, а која је последњих година попримила ненормалне размере.

Ми немамо механизме да се изборимо са овим. Неке ствари смо пријавили тужилаштву и полицији. Очекујемо да видимо шта се догађа. Није ово општина где напуштени пас свакодневно уједа по неколико људи. То није нормално. И свако ће рећи да то није тако, па и опозиција. Овде очигледно имамо добро организовану криминалну групу која на овај начин извлачи паре из буџета. Имамо случај где је један нови адвокат првог радног дана имао пет случајева уједа из једне куће. Hоћете ми рећи да је пас ушао док су сви спавали и изуједао их? Ми то знамо, али не можемо да реагујемо. То нек испитају надлежни органи задужени за то“ објаснио је ГакТакође, из извора блиских Комуналцу имамо информацију да је пас изуједао људе из чак девет кућа у једној улици у Крчедину?!

Не требате да будете математички геније да бисте сами израчунали које су шансе за то. Судећи по неким случајевима уједа, испада да улицама Крчедине и других села иду тигрови, а не напуштени пси па људи ни на који начин не могу да се одбране.


Да подсетимо, прошле године Инђија је исплатила за накнаду штете због уједа паса 30 милиона динара, а ове године та бројка ће бити барем 25% већа.

Поређења ради, изградња једног парка кошта око 5 милиона динара.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *