СРАМОТНО Вређао опозицију па из буџета грађана Инђије добио 400.000 да им учи децу култури и традицији!

Удружење „Рилски крст“ добило је на конкурсу општине Инђија за социо-хуманитарна удружења 400.000 динара за пројекат Матерница. Оснивач удружења и координатор пројекта је Петар Димитров, у Инђији познатији као Пера Дилер, који је у жижу јавности доспео тако што је последњих месеци вређао представнике нашег покрета, као и по томе да је ометао скуп грађана који живе преко надвожњака.

Ако је и било сумње да неко из власти стоји иза човека који најстрашније вређа чланове нашег покрета, сада је више нема. Нама је веома жао због тога, јер ми поштујемо наше политичке противнике, али после овога према појединцима из власти поштовања више немамо.

Очигледно смо погрешили што смо мислили да је поштовање узајамно без обзира на све политичке разлике. Можда је то и добро, јер смо већ сада схватили ко је ко.

Жалосно је што се новац грађана Инђије користи за овакве сврхе. Не давајући ми никакав значај, ћутали смо на његове увреде, али овде се ради о интересима грађана Инђије јер је у питању њихов новац.

ПСУЈЕ И ВРЕЂА, ПА УЧИ ДЕЦУ КУЛТУРИ

Удружење „Рилски крст“, које заступа Димитров, конкурисало је са пријетом Матерница. У документацији која нам је достављена, наводи се да је циљ пројекта да се ученици основних школа упознају са културом, традицијом, обичајима и језиком Бугара, којих у Инђији има 0.04%. Циљна група су ученици 3. и 4. разреда основних школа.

Припремајући овај текст, разговарали смо са родитељима из инђијских основних школа, и они су нам рекли да нико није долазио да њиховој деци држи предавања у вези са бугарском националном мањином. Ми ћемо свакако тражити да нам се доставе извештаји о реализацији пројекта.

Поставља се питање, на основу ког критеријума се доделио овај новац? Ово удружење основано је тек у марту ове године, и није имало никаквих активности. Такође, ниједан од локалних медија није извештавао са неког догађаја у организацији овог друштва.

Ми смо поставили питање, али даћемо себи за право и да одговоримо на њега. Критеријум за доделу новца удружењу Петра Димитрова био је степен упућених увреда покрету Грађанин. С обзиром да је Димитров био веома активан, одлучено је да он буде награђен за то са скромних 400.000 динара.

Да ли је вама нормално да човек који у јавности псује и вређа сваког ко другачије мисли добија новац од општине да учи децу култури и традицији?

ПРЕ 4 ГОДИНЕ ВРЕЂАО САДАШЊУ ВЛАСТ

Оно шта је најзанимиљивије од свега јесте то што је Димитров пре избора 2016. године, здушно подржавао тадашњу власт. И то је сасвим легитимно и на то има права.Али у исто време, садашњу власт а тада опозицију, називао је говнима, што се може видети из приложеног.

Постоји једна разлика између тадашњег и садашњег вређања опозиције. Тада власт није давала новац Димитрову, а сада његово удружење добија 400.000 динара за пројекат о ком нико ништа не зна.

За крај ћемо вам оставити линк ка видео садржају који Димитров објављује на Јутјубу. Грађани треба да знају ко им учи децу.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *