Власт не жели да штеди на прославама и кафанама, али ће зато поскупети комуналне услуге у Инђији

Власт је одбила наше амандмане којима смо тражили да се смање трошкови за репрезентације и уштеда на обележавању манифестација поводом ослобођања Инђије у два светска рата. Ти амандмани су били неприхватљиви, и у образложењу се наводи да су та издвајања неопходна.

Ми смо те амандмане поднели јер сматрамо да је то превише новца у нормалним околностима, а камоли у години у којој се предвиђе велика економска криза, која ће засигурно захватити и нашу државу.

Са друге стране, Програми пословања јавних предузећа чији је оснивач Општина Инђија наговештавају пораст цена своји услуга.

У делу програма ЈКП Комуналац за 2023. годину у глави која се односи на Циљеве и планиране активности за 2023. годину као четврта тачка наводи се постепени прелазак на цене комуналних услуга којима се обезбеђује покриће свих текућих расхода. Претходних година порасла је цена одвожења смећа и погребне делатности, а судећи по овом за очекивати је да се постепено повећање цене настави и у 2023. години.

Када је реч о ЈКП Водовод и канализација, у програму се не наводи да ће цена воде поскупети, али претходне две године се то догађало, а директор тог предузећа је на једној од седница Скупштине рекао да је то неминовно због раста цене материјала и сировина које су потребне за функционисање овог предузећа.

Цену својих услуга подићи ће и ЈП Инђија пут, које планира да повећа цену месечних и годишњих карата за паркинг.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *