Власт очигледно није способна да реши било који озбиљан проблем, најважнија јој пропаганда

Општина Инђија 2015. године усвојила је Програм смањења и контроле популације напуштених паса и мачака на територији Општине Инђија. У закључку програма наводи се да је сваки напуштени пас или мачка који се нађе на јавној површини и представља опасност за грађане ОДГОВОРНОСТ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ.

Закон о добробити животиња у свом 66. члану прописује да је јединица локалне самоуправе дужна да обезбеди смештај за напуштене псе и да води бригу о њима.
Такође, Општина треба да спроводи контролу и да кажњава несавесне власнике. Не ради апсолутно ништа.

Дакле, и Закон прописује да је Општина Инђија дужна да решава проблем напуштених паса. Међутим за људе који тренутно воде једну од најразвијенијих општине у Србији закон је очигледно мртво на папиру. Очигледно су неспособни да реше макар један озбиљан проблем, па као и увек одговорност виде у људима који их критикују.


Важнија је пропаганда и хвалисање о ископаним каналима и расипању на музички фестивал него решавање озбиљних проблема који муче заједницу.

Обилазница није важна. Прелаз код надвожњака није важан. Фабрика воде није важна. Напуштени пси нису важни.
Важан је спорт. Важна је забава. Важне су кафане. Важни су службени аутомобили
.

Овде се не ради само о догађају у Новом Сланкамену, који је окидач за овај текст, већ генерално о функционисању у нашој општини. Општина не поштује закон, не поштује сопствене одлуке, а то све резултира великим проблемима.

Апсолутно разумемо забринутост људи чија деца на путу до школе морају да прођу поред чопора паса. Ти људи треба да знају да је ОДГОВОРОНОСТ за те чопоре искључиво на општини и несавесним појединцима који их ту остављају.Такође, и ми сами смо небројани пута пријављивали чопоре паса на више локација. Реакције није било.

Постоје механизми да се овај проблем реши, али власт то очигледно не жели или је очигледно неспособна. Шта год да је у питању, трагично је и забрињавајуће.

Ово је само један у низу проблема који се акумулирају годинама. Власт не само да их не решава, већ кривце за њих види у опозицији и грађанима.

Неко би помислио да је ово све скривена камера, али не, то вам је Инђија 2023. године.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *