Власт одустала од давно обећане пешачко-бициклистичке стазе до Аутлета

Једно од првих обећања садашњег руководства општине Инђија била је изградња пешачко-бициклистичке стаза која ће спајати насеље Инђија са тржним центром Аутлет који се налази уз ауто-пут. Међутим, шест година после пројекат не само да није реализован, већ је барем у 2023. години локална самоуправа одустала од њега.

Скупштина општине Инђија је 30. децембра прошле године усвојила Одлуку о буџету за 2023. годину, а у тој одлуци нема пројекта изградње пешачко-бициклистичке стазе до Аутлета.

На јавној расправи, Божидар и Страхиња су поставили питање због чега се овај пројекат не налази у делу капиталних инвестиција, као разлог за његово избацивање јесте то што још није урађена експропријација земљишта која је неопходна да се пројекат реализује.

Како надлежни наводе, има више од 80 власника парцела, и потребно је да свако од њих уступи мали део парцеле не би ли се могло почети са израдом техничке документације. С обзиром да то није урађено, кажу да не постоје услови да стаза буде изграђена. Због тога је више и нема у буџету.

Да подсетимо, још 2017. године председник општине Инђија Владимир Гак најавио је изградњу стазе до Аутлета. Према његовим речима, то је требало да буде једна од најмодернијих стаза у Србији по угледу на европске градове.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *