Власт поручује грађанима да онај ко критикује њен рад патолошки мрзи и да је злонамеран

Свашта бесмислено можемо да прочитамо на званичној страници општине, али у последње време на стилу писања и начину комуникације са грађанима не би позавидели ни највећи умови црне пропаганде. Беспризорним нападима и увредама на рачун грађана који се усуђују да кажу шта мисле, власт покушава да сакрије своју неспособност да реши било који озбиљнији проблем.
Да су та саопштења потпуно непримерена, показују и коментари на тим објавама, где грађани исказују своју згроженост начином обраћања на званичној страници општине.Једно од последњих саопштења тицало се ситуације на гинеколошком одељењу инђијског Дома здравља. Наше суграђанке јавно исказују своје незадовољство стањем на овом одељењу. Такође, критике долазе и на рачун педијатрије. Саопштење општине Инђија преносимо у целости.

„Константни злонамерни, негативни и усудићемо се рећи патолошком мржњом обавијени коментари упућени институцијама на територији општине Инђија, захтевају адекватан одговор, заснован искључиво на чињеницама, а не личним осећањима и паушалним, нестручним мишљењима.

Поводом ширења дезинформација на друштвеним мрежама, упућених Служби за здравствену заштиту жена Дома здравља „ др Милорад Мика Павловић“, обавештавамо вас:

Пацијенткиња која се јавила са малим дететом око 6:30 добила је адекватне информације од надлежног особља Службе. Обзиром на тријажу, коју врше сестре у Служби, утврђено је да пацијенткиња није хитна и да може да сачека на преглед.

Свако хитно стање прима се одмах, без заказивања и без обзира који лекар тренутно ради. Уколико је из неког разлога лекар одсутан, сестра сваку пацијенткињу која је хитна лично спроводи у Службу хитне медицинске помоћи, где буде прегледана и по потреби упућена или транспортована санитетским возилом у неку од гинеколошко акушерских клиника.

Због законског права на коришћење годишњег одмора запослених у Служби може доћи до гужве и дужег чекања, због већег обима посла, како би све пацијенткиње добиле неопходну здравствену заштиту.

Што се тиче превентивних прегледа, они се регуларно заказују у слободне термине и раде се сваког дана.“

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *