Јовановић: Добро знамо ко смо, пред грађане ћемо увек изаћи својим именом и презименом

Шеф одборничке групеГрађанин у Скупштини општине Страхиња Јовановић каже ће чланови тог покрета увек на изборе излазити својим именом и презименом, јер добро знају ко су и шта раде за грађане Инђије.

Велику пажњу јавности изазвала је изјава председника општине Владимира Гака да на ТВ дуел не жели да излази са онима који немају политички интегритет. Према речима Јовановића, први човек општине има апсолутно право да тако мисли и говори.

Не љутимо се када нам кажу да немамо политички интегритет. Али овде се не ради о Божидару, Дуњи и мени већ грађанима Инђије. Када не поштујете нас, не поштујете грађане Инђије чији смо ми представници. Овде се политика своди на број. Ако председник општине сматра да председник најактивније одборничке групе нема интегритет, онда то говори о његовом схватању демократије. За нас демократија није да неко има прилику да на већини локалних медија прича негативно о својим политичким противницима, а да они не могу да му одговоре. Демократија је да више страна кажу шта имају, па грађани процене коме ће да дају своје поверење„, истиче Јовановић.

Иако су локални избори далеко, Јовановић истиче да ће поново излазити на изборе својим именом и презименом.

Ми добро знамо ко смо и шта радимо за грађане Инђије. Локални политичари треба да се баве проблемима у општини, и како да она буде боље место за живот. Пред грађане ћемо увек стати својим именом и презименом. Нема потребе да се кријемо иза имена партијских лидера или доктора. У реду је да то неко уради, али онда нека не говори „имам подршку грађана Инђије“, већ „лидер моје странке има подршку Инђинчана“. Искрено се надамо да ће у будућности бити такав партијски систем, где на локалу морате да идете са својим именом и презименом, где ће грађани јасно знати коме дају поверење“, закључио је Јовановић.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *